Golvläggning & Parkettläggning i Umeå? Kontakta oss! 070-256 36 28

Golvläggning i Umeå av parkettspecialister

Norr Slip utför alla typer av golvläggning i Umeå och är ett fullserviceföretag inom trä- och parkettgolv. Anlita våra golvläggare för att få ett parkettgolv installerat av en golvläggare med känsla för kvalitet och finish. Lägg in ett nytt parkettgolv och ge ditt hem ett nytt utseende. Vi lägger alla sorters parkett och trägolv, som till exempel lamellparkett, massiva stavparkettgolv, massiva tiljor, och hellimmad mosaikparkett. Våra kunder är både företag och privatpersoner. Vi utför både nyproduktion och renovering. Vi är verksamma i hela Umeåområdet men arbetar mestadels i Umeå, Nordmaling, Sävar, Vännäs, Obbola, Holmsund och Hörnefors.

Inoljning

Om det inte behövs läggas nytt golv, men finishen ändå är slitet, kan man med inoljningar drastiskt förändra utseendet och få golvet att kännas som nytt igen! Vi använder oss endast av högklassiga oljor, lacker och oljevaxer.

Varför Norrslip

Vi inte enbart en golvfirma, utan hos oss får du också rådgivning om vad som blir den bästa lösningen för dig. Vi är oberoende och tar alltid fram det material som passar er vision/objekt bäst. Vi som arbetar på Norr Slip har alla mångårig erfarenhet av alla typer av golvläggningar, golvslipningar och trapprenoveringar.

Golvläggning, Golvreparationer och parkettgolv i Umeå

Några exempel på trägolv

Idag finns det nästan oändligt med alternativ att välja på. Norr Slip är oberoende och kan erbjuda och lägga det golv ni önskar i Umeå-området.

 

Massiva Trägolv och Parkettgolv

Massiva trä och parkettgolv finns i ett flera olika typer och utföranden. De vanligaste är olika varianter av tiljor, slottsruta, mosaikparkett, basparkett, industriparkett och kubbgolv. Norr Slip installerar alla dessa massiva golvtyper  i hela Umeå

Tilja – bredare golv än standard

Här finns det en mängder av olika träslag att välja på för dina massiva trä och parkettgolv. Det finns också många olika tjocklekar, bredder och längder. De flesta ädelträtiljor kommer i fallande längder från 1000 mm till 2400 mm. Furugolv kan komma i längder upp till 4-5 meter, men går även att få i färdigbehandlat utförande och då med samma längd i paketen på ca 2200 mm.

Basparkett

Basparketten har en tjocklek på 10 mm och bredd och längd på ca 50 mm x 250 mm. Förekommande varianter på mönster är Fiskben, tegelmönstrade och Rutmönstrad basparkett. Basparketten ligger även den på nät och hellimmas mot befintligt underlag. Basparketten slipas och behandlas enligt önskemål.

Lamellparkett

har en tjocklek som ligger mellan 13-22mm och med en slityta på 2,0-4mm (slipbart 2-4ggr) av den trä typ som väljs. De vanligaste tjocklekarna är 14-15mm. Golven sorteras olika beroende på tillverkare, men oftast sorteras de i 3 olika steg  rustik, natur och select eller liknade där man utgår från hur mycket ytved/kärnvirke, antalet/storlek på kvistar och träts jämnhet på slitytan. Den absolut vanligaste lamellparketten är Ek 3-stav med antingen matt eller sidenmatt topplackering

Fanérgolv

Fanérgolv är den perfekta lösning vid problem med höjdskillnader. Golven är lättlagda, hållbara och lättskötta. De ser även bra ut, har låg bygghöjd och är mycket prisvärda. Eftersom brädorna endast är 7 mm tjocka och cirka 1,2 m långa är det lätt att lägga ett fanérgolv. Dessutom gör golvets längd och låga vikt att det är enkelt att transportera.  Tänk på att Fanérgolv inte är slipbart.

Offertförfrågan

Har du funderingar kring ett arbete? Hos Norr Slip får du rådgivning, väl genomförda arbeten och vägledning genom hela processen.

Ring oss: 070-2563628

Skicka offertförfrågan och vi återkommer inom 24h!

© 2015 - Norrslip Created By Eriksson/Nord Agency - www.erikssonnord.se